Neuvontaa ryhmille

 

lajittelu

Materiaalit

Neuvontaa ryhmille

LAJITTELUN ABC

jäteastiat

Hyötyjengi

Pienille lapsille (noin 0-7 v.) tarjoamme Hyötyjengi -nukketeatteriesityksiä. Esityksessä seikkailevat jätenuket, jotka kertovat runomuodossa, miten heidät kuuluisi kierrättää oikein. Lopuksi jutellaan lasten kanssa vielä lajittelusta ja kierrätyksen merkityksestä oikeita jätejakeita esimerkkinä käyttäen. 

Pelkkä nukketeatteri kestää noin 10 minuuttia, mutta keskusteluineen päivineen esitykseen menee noin tunti.

 

jäteastiat

Kierrätysguru-lajittelurastit

Kierrätysguru -lajittelurastit soveltuvat hyvin isommillekin oppilaille, yläkouluikäisistä yliopisto-opiskelijoihin. Rastit suoritetaan yleensä muutaman hengen ryhmissä. Tarkoituksena on kiertää ryhmissä lajittelurastit läpi ja miettiä rasteilla oleville jätteille oikeat keräyspaikat.

Rastien ja oikeiden vastausten läpikäyminen kestää noin tunnin.

 

Kuva oppitunnilta

Oppitunnit

Voimme tulla pitämään koululle myös ”perinteisempiä” oppitunteja kierrätykseen, kiertotalouteen, jätteen vähentämiseen, roskaantumiseen ynnä muuhun aihepiiriin liittyen.

Oppitunnit voidaan myös kytkeä Kierrätysguru-lajittelurasteihin esimerkiksi siten, että ensin pidetään oppitunti ja sen jälkeen testataan opittuja tai kerrattuja taitoja lajittelurasteilla.

 

Kuva-Greenreality-tapahtumasta

Luennot ja tilaisuudet

Tarjoamme maksuttomia neuvontatilaisuuksia myös erilaisille yhdistyksille, järjestöille, taloyhtiöille ym.

Osallistumme myös mielellämme alueemme kuntien ja kyläyhteisöjen tapahtumiin, messuille ja tempauksiin.

 

jäteastiat

Tutustumiskäynnit

Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa järjestetään sovitusti tutustumiskäyntejä. Vierailun yhteydessä on mahdollista kuulla luento kiertotalouteen liittyen sekä käydä alueella kiertokävelyllä tai kiertoajelulla (vierailijaryhmän omalla bussilla).

 

Varauskalenterista voi katsoa alustavasti vapaita aikoja. Tilaisuuden varaaminen hoidetaan kuitenkin puhelimitse tai sähköpostitse.

Asiakas- ja viestintäpäällikkö

Mari Ilvonen

Puh. 010 841 1807

Sähköposti: mari.ilvonen@ekjh.fi

Viestintäkoordinaattori

Tiina Virtanen

Puh. 010 841 1837

Sähköposti: tiina.virtanen@ekjh.fi