Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H ja paikalliset 4H-yhdistykset järjestävät perinteisen Reilu Teko -säkkikeräyksen viljelijöille

Keräys toteutetaan Etelä-Karjalan alueella siten, että viljelijät tuovat tyhjät säkit  4H-yhdistyksen järjestämiin keräyspisteisiin. Lajittelun ja pakkaamisen hoitavat paikalliset 4H-nuoret, ja Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä kierrätykseen. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta. Keräysaikataulu vaihtelee alueittain, tarkista ajankohta kyseisen keräyspisteen kohdalta.

Muutama säkkien keräyspiste sijaitsee Etelä-Karjalan Jätehuollon ylläpitämien kuivajätteen aluekeräyspisteiden yhteydessä. Säkit jätetään näissäkin pisteissä maahaan, keräysastioiden ulkopuolelle, eikä se tarkoita sitä, että keräysastiat olisivat täynnä. Kuivajätteden keräyspisteitä voi käyttää normaalisti. Säkkien tuojia pyydetään huomiomaan, että kuivajäteastioille säilyy vapaa pääsy.

Mitkä säkit kelpaavat keräykseen?

Keräykseen voi jättää Yaran 25 kg, 40 kg, 650 kg ja 700 kg lannoitesäkit ja lannoitelavojen suojahuput. Lisäksi keräykseen kelpaavat Hankkijan, Lantmännen Agron, Lantmännen Feedin, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit sekä Hankkijan rehusuursäkit. Muiden toimijoiden säkkejä ei keräyspisteissä voida vastaanottaa, koska he eivät osallistu keräyksen kustannuksiin.

Keräyspisteet Etelä-Karjalassa

Klikkaa kunnan kohdalta auki tarkemmat tiedot keräyspaikoistaLappeenranta, Joutseno
Lappeenranta, Ylämaa
Lemi
Luumäki
Parikkala
Rautjärvi
Ruokolahti
Savitaipale
Taipalsaari

Lisätietoja ja kaikki keräyspisteet löytyvät 4H-liiton sivuilta tästä linkistä