16.3.2020 (päivitetty 1.4.2020)

Jätteiden käsittelyohjeita on valtakunnallisesti tarkennettu koronaviruksen COVID-19 leviämisen välttämiseksi jätteiden välityksellä. Tällä hetkellä taudin leviäminen jätteiden välityksellä on epätodennäköistä, mutta toimenpiteillä pyrimme varmistamaan jätehuollon toimivuuden myös poikkeustilanteissa.

Ohjeet kotitalouksille:

  • Lajittele nenäliinat ja lautasliinat kuivajätteisiin, ei biojätteisiin
  • Sairastuneiden jätteet on kerättävä omaan roskakoriin, joka on päällystetty pussilla. Täyttynyt roskapussi suljetaan tiiviisti, ja viedään kuivajäteastiaan. Sairastuneiden roskakorit pitää tyhjentää päivittäin.
  • Sulje roskapussit hyvin joko ristiin sitomalla tai teippaamalla ennen niiden viemistä kuivajäteastiaan.
  • Mikäli jäteastian tyhjennyksissä tulee katkoksia, pakkaa jätteet tiiviisti ja säilö ne tilaan, jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja jossa esimerkiksi haittaeläimet eivät pääse levittämään jätteitä.
  • Kuivajätettä syntyy vähemmän, kun pakkausmateriaalit lajitellaan tehokkaasti ja pakataan tiiviisti. Jätteitä ei pidä jättää miehittämättömille jätteen vastaanottopaikoille, mikäli jäteastiat ovat täynnä.

Jätteenkuljetukset ja astiatilaukset hoidetaan tällä hetkellä normaalisti. Jäteastioiden pesuja ei suoriteta toistaiseksi.

Vuoden 2020 keräyskierrokset on jouduttu toistaiseksi perumaan koronatilanteen vuoksi. Keräyskierrokset järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, kunhan tilanne selviää. Vaarallisia jätteitä voi edelleen viedä Hödyksi-asemille sekä Kukkuroinmäen käsittelykeskukseen aukioloaikoina.

Kukkuroinmäen käsittelykeskus sekä miehitetyt Hyödyksi-asemamme palvelevat normaalisti, mutta vältämme lähikontaktia asiakaspalvelutilanteessa. Asemille otetaan enintään kymmenen asiakasta kerrallaan. Pidäthän myös riittävän (vähintään 1,5 metrin) etäisyyden muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Tällä hetkellä emme ota uusia Jelppi-noutopalvelutilauksia.

Keväälle sovitut neuvontatilaisuudet tullaan peruuttamaan tai siirtämään.

Toimistomme on toistaiseksi suljettu. Asiakaspalvelumme palvelee normaalisti puhelimitse ja sähköpostitse, puh. 010 841 1818 (ma-pe klo 8-17

Lisätietoja: asiakaspalvelu- ja viestintäpäällikkö Mari Ilvonen,
puh. 010 841 1807, mari.ilvonen@ekjh.fi