Etelä-Karjalan Jätehuolto on mukana Lappeenrannan Nuorkauppakamarin järjestämässä Maailman siivouspäivän tapahtumassa, SiivooksSie, joka järjestetään Lappeenrannassa 19.9.2020.

Maailman siivouspäivää vietetään 19.9.2020 ja mukaan on haastettu Lappeenrannan asukkaat, yritykset, yhteisöt ja oppilaitokset siivoamaan ympäristöä siistimmäksi.  World Clean Up Day on kansainvälinen siivoustalkooliike, joka on saanut alkunsa Virosta vuonna 2008. Tämän jälkeen tapahtuma on levinnyt ympäri maailmaa ja vuonna 2019 mukana oli jo 20 miljoonaa ihmistä 180 maasta. 

Tapahtuman virallinen nimi on World Clean Up Day tai Let’s do it!, mutta Lappeenrannan oman tapahtuma on nimetty eläkarjalaiseen suuhun sopivaksi SiivooksSie .  

Tapahtuman pääpaikkana toimii Marian aukio lauantaina 19.9. klo 10-12, josta osallistujat jalkautuvat ympäri Lappeenrannan keskustan ympäristöä poimimaan roskia. Yhteistyökumppani Eekoo jakaa osallistujille roskapusseja ja suojahanskoja. Marian aukiolla on lauantaina myös tapahtuman yhteistyökumppaneiden esittelyitä. 

Tapahtumapaikalta saa myös hyvää tietoa siitä miten jätteet tulisi kierrättää, paljonko Etelä-Karjalassa muodostuu jätettä keskimäärin asukasta kohden yms. Lisäksi tapahtumapaikalla pääsee tutustumaan jäteautoon.

Itse tapahtuma kestää koko päivän ja kuka vain voi osallistua tapahtumaan keräämällä roskia ympäristöstä missä ikinä liikkuukin. Jokainen luonnosta kerätty roska oikeaan paikkaan osoitettuna on ympäristöteko. Ota kuva kerätyistä roskista #siivookssie ja suorituksesi näkyy tapahtuman Instagram sivulla. 

Tapahtuman järjestäjänä toimii Lappeenrannan Nuorkauppakamari ry yhteistyössä Eekoon, Autokillan ja EKJH:n kanssa. 

Lisätietoa maailman siivouspäivästä:

let`s do it world

World cleanup day