Palaa takaisin Lajittelun ABC hakuun

Rakennusjätteiden määrää voi pyrkiä vähentämään jo rakennuksen tai remontoinnin suunnitteluvaiheessa huolellisella suunnittelulla ja varaamalla rakennusmateriaaleja juuri sopivat määrät.

Rakennus- ja purkujätteet sisältävät runsaasti hyötykäyttöön kelpaavia materiaaleja. Ehjiä, käyttökelpoisia osia kannattaa tarjota kierrätyskeskuksiin. Rakennusmateriaalien kierrätykseen erikoistuneita verkkosivustoja on myös olemassa.

Rakennus- ja purkujätteitä otetaan vastaan Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa sekä pieneriä (henkilöauton peräkärrykuormia) Hyödyksi-asemilla vastaanottohinnaston mukaisesti. Kuormat on hyvä pakata niin, että lajittelu sujuu helposti kuormaa purettaessa. Terveydelle haitalliset asbestia sisältävät jätteet tulee toimittaa muoviin pakattuna Kukkuroinmäen käsittelykeskukseen.

Mikäli käytät kuljetusliikkeiden palveluja rakennusjätteiden toimittamiseen Kukkuroinmäen käsittelykeskukseen, muista sopia kuljetusliikkeen kanssa lajittelusta ja täyttää jätteen siirtokirja.

Lisätietoja rakennusjätteiden lajittelusta voi kysyä Kukkuroinmäen käsittelykeskuksen vastaanotosta puh. 010 841 1813 (ma-pe 7-20) tai asiakaspalvelusta puh. 010 841 1818, asiakaspalvelu(at)ekjh.fi.

Hinnasto Asbestin vastaanotto-ohjeet