Lemmikkieläimen voi toimittaa  eläinten tuhkaukseen erikoistuneelle yritykselle.

Kuolleita luonnonvaraisia eläimiä, niiden ruhoja ja teurasjätteitä sekä lemmikkieläimiä voi toimittaa  myös Kukkuroinmäen käsittelykeskukseen, jossa ne vastaanotetaan erityiskäsiteltävänä jätteenä (MAKSULLINEN kts. Hinnasto > Erityisjäte 2).

Metsästäjien hävittämiä pienhköjä yksittäisiä eläintenraatoja (esim. supikoira tai kettu) voi tarvittaessa toimittaa miehitetyille Hyödyksi-asemille kaksinkertaiseen säkkiin pakattuna kuivajätteenä (maksullinen).

Kissaa pienemmät eläimet voi laittaa myös muovipussiin tai -kääreeseen pakattuna kuivajäteastiaan. Kuolleita eläimiä ei sivutuoteasetuksen mukaan saa hävittää  biojätteen mukana.

Hevosen tai lemmikkieläimen voi tietyin edellytyksin haudata pohjavesialueiden ulkopuolella. Lisätietoja hautaamisesta voi kysyä oman alueen eläinlääkäriltä. Kuolleita lemmikkieläimiä ja hevosia (ei tuotantoeläimiä) otetaan vastaan myös Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa, missä ne käsitellään erityisjätteenä.

Tuotantoeläinten ja hevosten vastaanotto sekä tuotantoeläinten ja hevosten teurasjätteiden vastaanotto (noutopalvelu) > Honkajoki Oy.

Hinnasto Kuivajäte